Една от фаворитките на Уимбълдън Мария Шарапова стигна до четвъртфиналите на надпреварата. Приятелката на Григор Димитров победи представителката на Казахстан Зарина Дияс с 6:4, 6:4 и е сред най-добрите осем без загубен сет. 

Рускинята определено беше по-добрата на корта и заслужено стигна до успеха. Тя поведе с ранен пробив за 4:1 в първия сет и въпреки няколкото пропилени шанса да го затвори по-рано, тя го стори при 6:4 в десетия гейм. 

Маша имаше повече затруднения във втората част. В нея тя допусна ранен пробив и изостана с 1:3, но впоследствие успя бързо да го върне и в крайна сметка да поведе с 4:3. Двете си размениха по още един гейм, преди в десетия по-опитната рускиня да вземе своето и да пробие за 6:4, с което да вземе и мача. 

Така тя е на четвъртфиналите на надпреварата и гледа все по-уверено към финала. Още повече, че в следващия кръг среща непоставената американка Коко Вандевеге, която отстрани шестата в схемата Луцие Шафаржова след два тайбрека. 

Напред продължава и голямата фаворитка за титлата Серина Уилямс. На осминафиналите тя преодоля едно от най-сериозните си препятствия - сестра си Винъс. Световната номер едно надделя с 6:4, 6:3 за място сред последните осем. 

Двете направиха наистина страхотен мач, но по-малката сестра в крайна сметка показа повече класа, за да се поздрави с успеха. В следващия кръг тя играе с победителката измежду Виктория Азаренка и Белинда Бенчич.