Руснакът Данийл Медведев е най-вероятният играч, който може да спре „Голямата тройка“, когато Аустрелиън Оупън започне на 20 януари, сподели Джон Макенроу.

Непредсказуемият стил на 23-годишния тенисист го изведе до четири титли и най-много победи в Тура за 2019-а – 59, и според американската легенда той притежава различни оръжия в арсенала, с които може да противостои на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович. „Тези млади играчи трябва да приемат, че се нуждаят от допълнения в играта, да правят нещо различно на корта. Точно заради това Медведев имаше успех в последната година, защото отправи предизвикателство към най-великите – нещо, което те не очакваха. Той стои изключително добре психически срещу „Голямата тройка“, сподели Макенроу в конферентен разговор за ESPN.

Руснакът достигна финала на Ю Ес Оупън миналата година и изправи Надал до стената, след като се завърна от два сета изоставане. Спорът за титлата показа нагледно стила на Медведев – способността, когато бъде надиграван от основната линия, при добра защита да контраатакува с голяма сила. По пътя му към финала той имаше и проблеми с публиката в Ню Йорк, след като в двубой с Фелисиано Лопес бе освиркван, а впоследстиве размаха среден пръст към зрителите, преди да им „благодари“ за враждебността в интервю след края на мача, казвайки, че е бил зареден от тяхната енергия. „Това беше едно от най-смелите неща, които съм виждал, когато той възприемаше положително освиркванията. Трябва да имаш много кураж, за да го направиш“.

Дори в началото на битката с Надал публиката бе безмилостна към руснака, но след края на срещата го аплодира заради невероятната борба, която демонстрира Медведев. Успехът на Надал означаваше, че последните 12 титли от Шлема са спечелени от него, Джокович или Федерер. Медведев е четвърти поставен в Мелбърн и е потенциален съперник на Надал в полуфиналната фаза. „Все още тези трима тенисисти имат предимство пред останалите. Те просто знаят как да печелят големите титли. Но за мен лично, Медведев има най-добри шансове от младите, за да триумфира. Той показа неща, които не бяхме виждали от младата генерация във финала на Ю Ес Оупън“, завърши Макенроу.