Бившият номер едно в света Роджър Федерер се класира за осминафиналите на Australian Open. Швейцарецът прегази за отрицателно време чеха Томаш Бердих и вече е сред 16-те най-добри в надпреварата. 

Само за час и половина той успя да се справи с бившия представител на Топ 10 на мъжкия тенис и след 6:2, 6:4, 6:4 вече е в четвъртия кръг. Там ще срещне японската звезда Кей Нишикори. 

Сервисът на Маестрото беше на висотата от преди контузията му през миналата година и това бе оръжието, с което пречупи Бердих. Федерер не допусна нито една възможност за пробив на свое подаване, а в същото време постоянно затрудняваше сервиса на съперника си. 

В първия сет той стигна до два пробива, а в следващите два по един, което му се оказа абсолютно достатъчно, за да се поздрави с експресната победа и да си осигури среща с Нишикори в следващия етап. 

"Дойдох без никакви очаквания тук и се наслаждавам на всеки мач. Радвам се, че ще играя с Кей, защото той постоянно прогресира в играта си и е много добър тенисист. Надявам се да успея да го победя", заяви Маестрото след победата си над Бердих.