Роджър Федерер оцеля в истински трилър срещу американеца Тенис Сандгрен, печелейки с 6-2 2-6 2-6 7-6(8) 6-3 за около три часа и половина на Rod Laver Arena. Великият швейцарец отрази седем мачбола и ще играе на 15-ия си 1/2-финал в Мелбърн.

„Трябва понякога да имаш късмет, защото когато имаш седем мачбола срещу себе си, не всичко е под твой контрол. Просто се надявах, че няма да забие уинър, че ще пропусне една-две възможности. Дори и това обаче нямаше значение. Мисля, че съм един невероятен късметлия днес“, сподели шесткратният шампион в Мелбърн.

getty images
60 снимки

"Започнах да се чувствам по-добре в даден момент. Напрежението премина от другата страна. Не знам дали заслужавам това, но ето, че съм тук“, каза швейцарецът.

„Започнах да усещам болка в слабините. Краката ми бяха много стегнати и трябваше да изляза от корта, за да ми бъде оказана помощ. Получих и допълнителна травма в крака. Виждате, че не съм на 100 процента, но не можех да оставя Тенис да остане в мача. Вярвам в чудеса – можеше да завали, можеше да се случи и нещо друго. Не исках да оставям нещата така. Ако трябваше, дори да ме довърши със стил. Но ето, че аз съм голям късметлия“, сподели Федерер.

„Никога не можеш да бъдеш сигурен, че късметът ще ти помогне и ще се измъкнеш. Не знаеш какво ще ти предложи животът. Можеше да отида на ски в Швейцария след отпадането, но ето – продължавам, това може би е най-хубавото, което можеше да се случи“, заяви Маестрото.

шесткратният шампион показа силната си психика, не се отказа и ще играе в битка за място на финала срещу Новак Джокович или Милош Раонич.

„Първо, искам да кажа, че е страхотно да видя Милош отново да играе най-добрия си тенис. Новак ме победи по един брутален начин на Уимбълдън. Очевидно е, че е шампион. Обожава да играе в Австралия. Имаме епично съперничество. Надявам се, че ще се справя срещу когото и да играя, ще бъде трудно“, каза шесткратният шампион в Мелбърн.