Последните две седмици определено може да се каже, че са най-незабравимите в кариерата на Барбора Крейчикова. Чехиянката последователно надви Даниел Колинс, Йелена Остапенко, защитаващата титлата от 2022 година Елена Рибакина и финалистката на Ролан Гарос Жасмин Паолини, за да триумфира с трофея "Винъс Роузуотър Диш" и да стане деветата активна тенисистка с повече от една титла от шлема, побеждавайки на Уимбълдън.

Бившата номер 2 справедливо се завърна в топ 10 и по време на своя шампионска реч не скри емоциите си, споделяйки колко трудно е било да постигне този огромен успех:

"Привет на всички! Честно казано ми е трудно да намеря правилните думи. Може би това, което се случва в момента, е малко нереално. Това е пикът на моята кариера и безспорно най-добрият ден в моя живот. Нека започна с поздравления към съперничката ми, която през тези две седмици показа, че е невероятна тенисистка. Тя играе с толкова много сърце за всяка точка. Това, което постигна - да стигне до финал на Ролан Гарос и сега на Уимбълдън, за толкова кратък период... Подобна адаптация е много трудна и Жасмин заслужава аплодисменти."

"Казвах си непрекъснато, че трябва да бъда смела и да правя това, което трябва. Лесно е да се каже сега, когато всичко е приключило. Мисля, че това е едно добро послание и хубав финал, който направихме и съм много горда, че мога да стоя тук и да споделям този момент." - сподели шампионката.

Крейчикова не пропусна да спомене, че е успяла въпреки, че никой не я слагаше в сметките за голямата титла.

 "Никой не вярваше, че ще го направя. Самата аз не вярвах. Само преди две седмици пристигнах тук без някакви особени очаквания, едва успях да спечеля първата среща. Не бих казала, че съм в най-добрата си физическа форма. През този сезон имах доста контузии, а сега стоя тук с този красив трофей! Знаем, че ти черпиш вдъхновение от една специална тенисистка - Яна Новотна, с която си имала възможност да общуваш и да работиш заедно.

Баробора сподели и една изключителна история за запознанството с голямата тенисистка Яна Новотна

"Да, когато почуках на нейната врата и ѝ предадох своето писмо, това промени моя живот. Когато играех при девойките, нямах увереност, че ще мога да имам успехи при жените, и Яна беше човекът, който повярва в мен, ми даваше кураж и ме насърчаваше да продължа в професионалния тенис. Тя винаги ми казваше, че мога да спечеля титла от Големия шлем. Беше невероятен момент за мен, когато спечелих на Ролан Гарос през 2021-ва, и безкрайно символично беше да направя същото и на Уимбълдън, точно както тя беше сторила в миналото.:. завърши шампионката.