Олимпийските шампиони и поставените под номер 3 в схемата Барбора Крейчикова и Катерина Синякова от Чехия спечелиха за първи път в кариерата си титлата на двойки жени на Откритото първенство на САЩ по тенис.

На финала Крейчикова и Синякова победиха представителките на домакините Кейти МакНали и Тейлър Таунсенд с 3:6, 7:5, 6:1 за 2:10 часа.

Чехкините загубиха първия сет, а във втория отстъпваха с 1:4 преди да подобрят играта си и да направят 4:4. След това те стигнаха до нов пробив за 6:5 и при свой сервис завършиха серията си от три поредни гейма, за да изравнят резултат.

В третата част чехкините доминираха изцяло, взеха три пъти подаването на американките и след 6:1 затвориха мача.

Барбора Крейчикова и Катерина Синякова завоюваха шеста титла като дует от Големия шлем в кариерата си. Те постигнаха и Кариерен Златен шлем, след като са триумфирали във всичките четири турнира и на олимпийски игри. По-рано в историята такова постижение имат и сестрите Серина Уилямс и Винъс Уилямс през 2001 година.

Крейчикова и Синякова са взели две титли от "Ролан Гарос" (2018 и 2021), две от "Уимбълдън" (2018 и 2022) и по една от Откритото първенство на Австралия и Откритото първенство на САЩ (2022). Те също спечелиха олимпийското злато в Токио през лятото на миналата година.