Световната №4 в тениса Елина Свитолина коментира пред медиите целите си за сезона, като не пропусна да разкаже и за един от най-ярките си моменти по време на отпуската между сезоните.

"В навечерието на Аустрелиън Оупън е много трудно да се прогнозира, тъй като е начало на сезона, не знаеш, как ще играеш. Но, важното е за започнеш и да видиш над какво си работил добре и какво още трябва да подобриш. В Бризбейн времето е отлично, не е много топло, голямо преимущество е да откриеш сезона тук", коментира Свитолина.

"Имах 3 свободни седмици между сезоните. Две седмици бях доста ангажирана в Украйна, ставах в 6 часа сутринта и всичко приключваше към 10 вечерта. След това си починах една седмица в Дубай, беше доста интересна седмица и беше изпълнена с ярки спомени", добави тя.

"Целта ми през този сезон е да спечеля титла от Големия шлем и да стана №1 в световния тенис. Искам да бъда здрава, зная, че ако съм здрава и съм в добро психологическо състояние, то имам шансове за успехи. В Сингапур спечелих без загуба. Предстои ми много работа. В турнир от Големия шлем трябва да бъдеш на ниво две седмици и да се бориш с някои малки изпитания по пътя към голямата цел. Трябва да излолзвам шансовете си и ако ми се отдаде възможността да спечеля трофея. Това за мен ще има голямо значение", добави красивата тенисистка.

В Бризбейн Свитолина започва от втория кръг като ще играе с победителката от срещата Саснович (Беларус) - Потапова (Русия).