Сезонът на клей в тениса беше отменен, потвърдиха от АТП. Причина за това е разпространението на COVID-19. Професионалният тенис ще бъде подновен най-рано на 8 юни 2020 година, когато стартират мачовете на тревна настилка.

Откритото първенство на Франция трябваше да се проведе между 24 май и 7 юни, като във вторник бяха обявени новите дати за евентуалното му изиграване - 20 септември-4 октомври.

По традиция сезонът на клей завършва с финала на "Ролан Гарос" в Париж. През юни стартират подгряващите турнирите на трева за мъже и жени преди "Уимбълдън". В същия месец трябва да се проведат турнирите в Лондон, Щутгарт, Ийстбърн, Хале, Майорка и Хертогенбош. Веднага след тях трябва да започва Откритото първенство на Великобритания.

"Внимателно проучихме настоящата ситуация, взимайки предвид COVID-19. Всички турнири на АТП и УТА на клей през пролетта на тази година са отменени. Това включва турнирите за мъже и жени в Мадрид и Рим, Мюнхен, Ещорил, Женела, Страсбург, Рабат и Лион", заявиха от АТП в сряда.

Световните ранглисти за мъже и жени ще бъдат замразени по време на периода, в който не се провеждат турнири. Сезонът в тениса беше прекъснат заради разпространението на коронавируса.

"Уимбълдън" 2020 трябва да се проведе между 29 юни и 12 юли.