Григор Димитров допусна поражение в двубоя от 3-ия кръг на Уимбълдън от американеца Стив Джонсън със 7:6(6), 6:7(3), 4:6, 2:6. Така двудневният маратон в този мач приключи негативно за нашия тенисист

Двамата започнаха срещата си от 3-ия кръг на Уимбълдън вчера, но тя беше прекъсната в първия сет при резултат 4:3 в полза на американеца и 30:30 в осмия гейм, тъй като заваля, а след неговото спиране срещата нямаше как да се доиграе в светлата част на петъчния ден.

Днес по обяд мачът отново стартира при слънчево време, но при 1:1 сета дъждът наложи второ прекъсване. Третото спиране дойде в най-добрия момент за Гришо. Стив Джонсън успя да пробие на два пъти хасковлията и поведе с 3:0 в третия сет.  След подновяването на играта американецът спечели частта с 6:4 и поведе с 2:1 сета. В четвъртия сет Димитров загуби с 2:6, а с това и мача.

Развитието на мача по сетове:

Първи сет - 7:6(6)

Григор Димитров започна добре двубоя и взе първия гейм, в който сервираше. Във втория българинът имаше възможност да пробие, но изтърва шанса си и американецът изравни. Със стегната игра българинът взе третия гейм и отново поведе с 2:1. В следващите два гейма Джонсън взе сервиса си и успя да пробие в петия гейм, за да поведе с 3:2. В шестия гейм Димитров имаше възможност да върне пробива, но не съумя и американецът поведе с 4:2. В седмия гейм българският тенисист успя да се измъкне сух, след като Джонсън имаше няколко възможности да направи втори пробив, но Гришо с отлична игра оцеля и намали до 3:4. В осмия гейм при 30:30 заваля дъжд, а това прекрати мача.  

Веднага след подновяването на срещата Стив  Джонсън взе подаването си за 5:3, но българинът отговори с гейм на нула за 5:4. Нахална птичка забави още малко срещата, след като не искаше да напуска корта при 40:0 в полза на Димитров, но в крайна сметка той върна пробива за 5:5. Сервисът на Григор се завърна с пълна сила и последва 6:5, но американецът изравни за 6:6. В тайбрека българинът се оказа по-съобразителен и взе частта след 8:6 с единствен минипробив в края и общо 59 минути игра.

Втори сет - 6:7(3)

Свив Джонсън спечели втория сет след тайбрек. Частта започна с бърза размяна на геймове на нула за 1:1, след това продължи размяната, като при 4:3 и 15:15 хасковлията се подхлъзна на тревата, като не успя да се изправи веднага, видимо изпитвайки болка. Все пак съумя да се съвземе и да продължи, за да вземе подаването си за 4:4. Размяната на геймове продължи за 6:6. Тайбрекът се превърна в кошмар за Григор Димитров, след като допусна Стив Джонсън да поведе с 6:2, а след това спечели с 6:3 за 46 минути игра в този сет.  

Трети сет - 4:6

След подновяването мачът не продължи добре за Григор Димитров. Стив Джонсън стигна до четири точки за пробив в първия гейм и успя да се справи след грешки на българина. Малко след това американецът затвърди пробива си за 2:0. Както и в първия гейм, така и сега, Григор Димитров допусна двойна грешка, и позволи на Джонсън да поведе с 3:0. Григор успя след паузата заради дъжда да пробие и да намали резултата до 1:3. С отлична игра в петия гейм Димитров успя да си вземе подаването и да намали резултата до 2:3. Все пак в шестия гейм Джонсън взе сервиса си и поведе с 4:2. Последва нов пробив в полза на американския тенисист и той поведе с 5:2. Григор Димитров се върна в играта, след като върна отново пробива и резултатът стана 3:5, след това успя да си вземе подаването и да направи резултата 4:5. В десетия гейм Джонсън спечели с 6:4 и поведе с 2:1 сета.

Четвърти сет - 2:6 

Четвъртият сет започна по лош начин за българския тенисист, който допусна пробив в първия гейм. Във втория гейм Димитров се бори здраво, за да върне пробива, но не сполучи и Джонсън поведе с 2:0. В третия гейм хасковлията не остави шансове на съперника си и спечели на 0, за да намали резултата до 1:2. Джонсън върна жеста, побеждавайки на 0 в четвъртия гейм и увеличи резултата до 3:1. Последва около десетминутна пауза поради дъжд,  след това битката беше подновена. Григор успя да намали резултата до 2:3, но Джонсън си взе подването в шестия гейм на 0 и поведе с 4:2. Последва и пробив за американеца и резултатът набъбна до 5:2, след което Джонсън трябваше да сервира за мача, а след прекъсването поради дъжд Джонсън взе победата.