Кори Гоф показва все по-сериозен прогрес. Макар че е само на 17, младата американка вече достигна до своята рекордна позиция в световната ранглиста. Тийнейджърката достигна до номер 17 в света, а нейните амбиции през 2022 година са много големи. 

Тенисистката откри сезона си в Аделаида през тази седмица, където достигна до осминафиналите, но там бе спряна от световната номер 1 Ашли Барти след оспорвана 3-сетова битка. Въпреки поражението, представителката на САЩ продължава смело напред и не спира да вярва, че най-доброто пред нея предстои.

„Чувствам се готова за големи неща. Усещам, че се движа в правилната посока и няма никакво значение, че съм само на 17. Не се поддавам на напрежението, а оставям просто нещата да ми се случат. Мечтите ми са големи, като през 2022 година искам да спечеля титла от Големия шлем. Изобщо не ме притеснява факта, че съм толкова млада, уверена съм в силите си, а това е най-важното.  Ще дам всичко от себе си, за да  изпълня целите си и да покоря някои от четирите турнира още през този сезон. Аз искам единствено да бъда по-добра на корта и по-добър човек извън него. Не се притеснявам от нищо, живея живота си и желая да сбъдна мечтите си“, каза Гоф.