Американката Коко Гоф се наложи над Онс Жабюр от Тунис с 4:6, 6:2, 6:3 след час и 57 минути игра на централния корт "Филип-Шатрие" в Париж. Така тя стана първата полуфиналистка на "Ролан Гарос" и за място на финала ще спори с победителя от двубоя между световната номер 1 в тениса Ига Швьонтек от Полша и чехкинята Маркета Воундрошова.
 
Първият сет бе равностоен до 3:3, а в седмия гейм тунизийката направи пробив, който след това затвърди. Така след размяна на по още един гейм Жабюр спечели първата част с 6:2.
 
Играта се обърна във втория сет, в който имаше три поредни пробива, от които с явно предимство излезе Коко Гоф, която поведе с 4:2. 20-годишната американка спечели и следващите два гейма и се стигна до решителна трета част.
 
Гоф запази инерцията и доминацията си и в третия сет, а играта на Жабюр съвсем се разстрои. Американката набързо поведе с 4:1, а представителката на Тунис все пак взе подаването си, след което се опита да се противопостави до края, но вече бе загубила увереност. Жабюр все пак успя да спаси два мачбола, като втория беше с впечатляваща къса топка, но сбърка от смаш над главата и загуби мача.
 
Коко Гоф е финалист от "Ролан Гарос"през 2022 година, когато загуби спора за титлата от Ига Швьонтек с 1:6, 3:6. Тя е шампионка и от Откритото първенство на САЩ миналата година.
 
Жабюр за втори път не успя да преодолее четвъртфиналите на Откритото първенство на Франция, като и миналата година отпадна на същата фаза от бразилката Беатрис Адад Мая. 
 
"Играта на Онс е много специфична. Знам, че повечето от вас искаха тя да спечели, но аз самата се вдъхновявам от нейната игра и бях много мотивирана", бяха първите думи на Коко Гоф след успеха./БТА