Ексцентричният тенисист Ник Кириос направи разяснение какво точно е искал да каже, обвинявайки ATP в корупция.

След победата си срещу американеца Стив Джонсън в първия кръг на US Open 2019 австралиецът заяви, че глобите от ATP не му влияят, защото асоциацията и без това е корумпирана. Това го постави под заплаха от тригодишно наказание и той побърза да излезе от ситуацията.

Ето какво написа световният №30 в профила си в „Туитър”:

„Искам да изясня някои неща относно това, което казах. Не бяха правилните думи. Исках да кажа, че това, което виждам, е по-скоро двойни стандарти, не толкова корупция.

Знам, че моето поведение на моменти е било противоречиво и това ми е създавало неприятности, които понякога са обосновани. Но имам проблем с това, че други се държат по същия или подобен начин, но не биват санкционирани.

Ето това ме притеснява и продължавам да имам проблем с това. За да бъда разбран ясно - знам, че не съм перфектен и не претендирам, че съм такъв. Ясно ми е, че на моменти съм си заслужавал глобите и санкциите, но очаквам постоянство и справедливост, каквито към днешна дата не виждам да се случват. Затова искам да изясня моето изказване, но държа на вярванията си и усещането си за двойни стандарти", завърши изявлението на австралиецът.