Американката Мадисън Кийс записа първата победа на тенис турнира от Големия шлем Уимбълдън, след като имаше нужда от час и два минути, за да се наложи над Луксика Кумхум от Тайланд с 6:3, 6:2.

17-та поставена в схемата Кийс бе много агресивна и реализира общо четири пробива в двата сета, за да се класира за втория кръг и при седмото си участие в Ол Ингланд Клъб.

24-годишната американка завърши двубоя с 23 печеливши удара, 6 аса и 27 непредизвикани грешки. В следващия кръг Кийс ще срещне словенката Полона Херцог или Виктория Кузмова от Словакия.

Напред продължава и осмата в схемата Елина Свитолина след успех над Дария Гаврилова от Австралия със 7:5, 6:0. За украинката предстои сблъсък с Маргарита Гаспарян (Русия), която победи германката Ана-Лена Фридзам в два сета. 

За втория кръг на турнира се класира още една американка. Това е 27-та поставена София Кенин. Четвъртфиналистката от Ролан Гарос победи австралийката Астра Шарма с 6:4, 6:2 и ще се изправи срещу Даяна Ястремска в следващата фаза. 19-годишната украинка отстрани италианката Камила Джорджи с 6:3, 6:3