Украинката Елина Свитолина ще срещне американката Винъс Уилямс в най-интересния мач от първия кръг при жените на Откритото първенство на Франция по тенис, отреди тегленият в Париж жребий.

Шампионката Симона Халеп от Румъния ще започне защитата на титлата си с мач срещу австралийката Айла Томлянович. При победа Халеп ще се изправи във втория кръг срещу победителката от мача между Клои Паке (Франция) и Магда Линет (Полша).

Водачката в световната ранглиста Наоми Осака изтегли доста неприятен жребий. В първия кръг японката ще играе с Ана-Каролина Шмидлова от Словакия, а при победа ще срещне победителката от мача между Йелена Остапенко (Латвия) и Виктория Азаренка (Беларус). В полуфиналите пък е напълно възможен мач между Халеп и Осака.

Рекордьорката по титли при жените Серина Уилямс също е в горната половина на схемата. Американката има сравнително лесен жребий за старта. Първо ще срещне рускинята Виктория Дятченко, а след това и предстои мач срещу квалификантка или Данила Якипович от Словения.
В долната половина от схемата водачка е втората в световната ранглиста Каролина Плишкова. Чехкинята ще играе в първия кръг с американката Мадисън Бренгъл.

В друг по-интересен мач от първия кръг германката Юлия Гьоргес ще се изправи срещу естонката Кая Канепи.