Бившата номер едно в света Анджелик Кербер намери място на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън след завързана битка с непоставената тайванка Су Вей Сие. След над два часа на корта под палещото слънце в Мелбърн германката надделя с 4:6, 7:5, 6:2. 

21-та в схемата трябваше да навакса сет изоставане, след като загуби първата част по драматичен начин. Кербер поведе с пробив още в първия гейм и го удържа до шестия, когато сдаде подаването си за 3:3. В последния възможен гейм тайванката направи пробив, реализирайки втория си сетбол и поведе с 1:0. 

По доста подобен начин се разви втория сет. В него двете пак си размениха по един пробив, само че в средата на частта и този път Кербер беше тази, която взе решителния аванс на подаването на съперничката си в последния възможен момент и след 7:5 изравни резултата в сетовете. 

Така се стигна до решаващ трети сет. В него Су Вей Сие удържа опонентката си само до първите два гейма и след това рухна. Така след 6:2 Анжелик Кербер отново е на четвъртфинал на турнир от Големия шлем, където ще има доста тежка задача. 

В Топ 8 от надпреварата бившата номер едно ще срещне единствената останала американка в схемата Мадисън Кийс. Тя отстрани осмата поставена Каролин Гарсия от Франция, като направо се разправи корта с нея. 

Американката надделя с 6:3, 6:2 за малко повече от час и продължава да защитава честта на родината си. Надпреварата в Мелбърн стартираха 19 американки, но до третия кръг беше стигнала само Кийс, която продължава уверено напред.