Пътят на София Кенин до финала на Ролан Гарос 2020 изобщо не беше лек. Американката спечели няколко доста трудни мача от сет пасив и определено показа огромен характер. Дори тенис специалистите са изненадани от бързото израстване на родената в Москва състезателка. Тя не само спечели "Australian Open" в началото на годината, но сега ще играе за втора голяма титла от „шлема“. Кенин има впечатляващите 16 победи и 1 загуба до момента  в надпреварите от „големия шлем“.

Gulliver/Getty Images
28 снимки

В утрешния ден София Кенин ще се изправи срещу полската сензация Ига Швьонтек в двубой, който е с изключително висока стойност. Анализатори и експерти определят Кенин като фаворит в срещата, но 19-годишната полякиня играе страхотен тенис и достигна до мача за трофея без загубен сет.

Преди финала в Париж, Кенин показа самочувствие и увереност, като заяви, че е готова за още един голям успех в кариерата си. София допълни, че познава добре опонента си във финалния мач и ще бъде готова за голяма битка.

„Щастлива съм, че ще играя финал в един от най-големите турнири. Справих се с много трудности, за да стигна дотук и определено се гордея със себе си. Трябваше да покажа огромен характер и воля, дори в полуфинала срещу Квитова и  се радвам, че затворих срещата в два сета, защото, ако бях позволила да се стигне до трети сет, никой не знаеше какво ще се случи. Петра притежава изключително мощни удари и също заслужаваше победата. Само една от нас обаче може да е на финал и се радвам, че това съм аз. Вече спечелих в Австралия, нещо, което почти никой не очакваше от мен, утре ще изляза за нова титла, мисля, че съм подготвена. Познавам Швьонтек, играли сме при девойките и зная какво мога да очаквам, тя прави впечатляващи неща тук, а е само на 19. Аз обаче излизам единствено за победа и ще се подготвя за мача по най-добрия начин“, сподели световната номер 6.