Сесил Каратанчева отпадна във втория кръг на квалификациите за Откритото първенство на Франция по тенис. Българката отстъпи на Камила Осорио (Колумбия) с 0-6, 1-6. Срещата продължи 52 минути. 33-годишната Каратанчева, която играе в квалификациите на „Ролан Гарос" благодарение на защитения си ранкинг от юли 2019 година, не успя да се противопостави на първата в схемата на пресявките.

21-годишната Осорио, заемаща 84-о място в ранглистата на УТА, спечели първия сет след три пробива, без да даде гейм на българската тенисистка. Във втората част Сесил Каратанчева намали за 1-3, но загуби следващите три гейма и Камила Осорио се класира за последния етап на пресявките. В първия кръг на квалификациите българката победи с 3-6, 6-1, 6-3 мексиканката Фернанда Контрерас, която заема 198-мо място в ранглистата на WTA.

Най-доброто класиране на Каратанчева на Ролан Гарос е четвъртфинал през 2005 година. По-късно днес Адриан Андреев ще играе срещата си от втория кръг на квалификациите срещу аржентинеца Хуан Пабло Фичович.