Сръбкинята Ана Иванович ще започне защитата на титлата си на Открито първенство на Франция по тенис срещу италианката Сара Ерани.

Иванович е поставена под номер 8 и е в горната четвърт на схемата, което означава, че на четвъртфиналите може да срещне водачката Динара Сафина (Русия) в повторение на миналогодишния финал.

Поставената под номер 3 Винъс Уилямс (САЩ) води втората четвърт на схемата, в която са силните рускини Вера Звонарьова, Надя Петрова и завърналата се след контузия Мария Шарапова, както и местната любимка Амели Моресмо.

Уилямс, финалистка от 2002 година, ще играе срещу сънародничката си Бетани Матек-Сандс.

Шарапова, полуфиналистка от 2007 година, пък започва срещу Анастасия Якимова от Беларус в първия си турнир от Големия шлем след "Уимбълдън" през миналия сезон.

Долната част на схемата изглежда по-силна, като в нея са победителката от 2002 година и номер 2 Серина Уилямс (САЩ), олимпийската шампионка и финалистка от 2004 година Елена Дементиева (Русия), полуфиналистката от последните два сезона Йелена Янкович (Сърбия), финалистката от 2006 година Светлана Кузнецова (Русия), силната полякиня Агниешка Равданска и датчанката Каролин Вознячки.

В третата четвърт и е българката Цветана Пиронкова, която стартира срещу ветеранката Джил Крейбас от САЩ.

Серина Уилямс стартира срещу Клара Закопалова от Чехия.

Дементиева започва с квалификантка, а Янкович ще срещне друга чехкиня Петра Четковска.

Кузнецова пък играе в първия кръг срещу Клеър Фойерщайн (Франция).