Инцидент в зоната за загряване извади Исалин Бонавентюр от участие в квалификациите на "Ролан Гарос". Белгийката трябваше да бъде поставена под номер 1 в пресявките, но беше принудена да се оттегли.
 
Тя обясни в социалните мрежи, че в петък сутринта се е подхлъзнала в зоната за загряване, която малко преди това е била почистена, но оставена много мокра.
 
"Коляното ми е изкълчено с разкъсване на предна връзка. Ще трябва да почивам между 4 и 8 седмици. Това означава край на сезон 2020 за мен. Голямо разочарование", написа 111-ата в класацията на УТА Бонавентюр.
 
Ситуацията много напомня на инцидента в съблекалнята с Южени Бушар (Канада) през септември 2015 година по време на Откритото първенство на САЩ.
Бушар също падна на мокрия под и удари главата си, в следствие на което беше принудена да пропусне остатъка от сезона заради мозъчно сътресение и изпадна от топ 100 на световната ранглиста. Канадката заведе дело срещу организатора на турнира от Големия шлем в Ню Йорк и през февруари 2018 година постигна споразумение за финансова компенсация заради пропуснати ползи, след като съдът постанови, че Тенис асоциацията на САЩ (УСТА) носи 75 процента вина за случилото се.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.