Спортът е наистина велико нещо и за пореден път това беше доказано в последните дни. Испански фен на тениса се събуди след 11-годишна кома и първите му думи били: "Как се справя Роджър Федерер"?

През 2004 г. швейцарецът беше все още изгряваща звезда, въпреки че вече имаше четири титли от Големия шлем по времето, когато привърженикът му Хесус Апарисио катастрофирал. Той се събудил на 27 август и когато след няколко дни можел вече да говори, попитал какво се случва с идола му. 

"Попитах какво става с Роджър, когато вече се осъзнах. Мислех си, че вече се е отказал от спорта. Останах приятно очарован, когато разбрах, че и на 34 години се състезава, а дори е номер две в света."

"Когато ми казаха това, първоначално си помислих, че се шегуват с мен. А когато разбрах, че е спечелил 17 титли от Шлема, поставих ръце на лицето си, невярвайки. Гледах после финала му с Джокович и се надявам преди да се откаже, да го видя как вдига 18-та си титла от Големия плем", сподели в изповедта си Хесус Апарисио. 

Самият Федерер няма намерение скоро да се отказва и със сигурност ще е на корта и догодина, когато голямата му цел ще бъде да спечели златото от Олимпийските игри в Рио де Жанейро.