Живата легенда Роджър Федерер спечели своя 41-и мач на сингъл в турнира за Купа Дейвис, след като се наложи с 3:6, 6:2, 6:4 над Тимо де Бакер от Холандия. Така класира националния тим на Швейцария за груповата фаза на надпреварата.

Маестрото обаче сам постави своето участие под въпрос за догодина заради Олимпийските игри през 2016 г. и пренатоварения тенис-календар.

Де Бакер стартира много добре в първия сет. Холандецът получи две разигравания за изравняване на първия сет в осмия гейм, но Федерер спечели осем от последните девет точки и взе аванс в мача.

Швейцарецът проби подаването на Де Бакер в третия и петия гейм на втория сет, след което направи същото и в началото на заключителната част. Де Бакер така и не стигна до възможност за пробив, а Федерер спечели двубоя за Швейцария след час и 44 минути на корта.

"Днес се чувствах добре. Може би не съм се чувствал толкова добре през цялата седмица. Очевидно имахме затруднения в мача на двойки, но поради някаква причина днес подходих много спокойно към двубоя на сингъл. Имах сили и за пет сета, без проблем", каза той.

Швейцарците поведоха с 2:0 победи срещу Холандия в първия ден на двубоя, но гостите намалиха в мача на двойки и така се наложи Маестрото да играе за трети път./БТА