Вече е ясно срещу кого ще се изправи победителят от мача между Григор Димитров и Анди Мъри на четвъртфиналите на Australian Open. Това е представителят на домакините Никос Кириос. 

Етническият грък победи в над 200-минутна битка италианеца Андреас Сепи. Кириос обърна почти загубен мач, след като изоставаше с 0:2, а в четвъртия сет спаси и мачбол. Но все пак взе мача с 5-7, 4-6, 6-3, 7-6, 8-6. 

Двамата играха изключително силно на свой сервис. Затова и първият сет беше решен от един пробив в полза на италианеца. По подобен начин се развиваха нещата до тайбрека в четвъртия сет. 

Там Сепи поведе с 6:5 и сервираше за мача, но Кириос спаси мачбола, а впоследствие на първата си възможност го взе в своя полза и изравни до 2:2. В петия сет имаше доста обрати. 

Тогава австралиецът поведе с пробив за 4:1, но впоследствие Сепи го върна. Все пак всичко беше решено от още един пробив в полза на Кириос и след 8:6 маратонският мач приключи в негова полза. 

Така австралиецът ще срещне победителя измежду Григор Димитров и Анди Мъри в Топ 8 във вторник. За него това е втори четвъртфинал на турнир от Големия шлем в кариерата му.