Григор Димитров загуби осминафинала си срещу Анди Мъри с 1-3 сета /4-6, 7-6, 3-6, 5-7/. Българинът игра силно и равностойно и отпадна прав в страхотната битка.

Вече е ясно срещу кого ще се изправи победителят Мъри на четвъртфиналите на Australian Open във вторник. Това е представителят на домакините Никос Кириос. 

Българинът започна добре мача и поведе с 3-0 гейма. Мъри обаче постепенно навлезе в ритъм и на своя ред стигна до пробив, а след това и до изравняване в резултата за 3-3. Втори пробив в подаването на Димитров даде сериозен аванс на Мъри, който той използва, печелейки първия сет с 6-4.

Вторият сет бе изключително оспорван. На два пъти Мъри успя да пробие при подаването на Димитров, но българинът успя да се мобилизира и вкара сета в тайбрек. Там Гришо взе аванс, който устиска и със 7-5 в тайбрек стигна до успех със 7-6 във втория сет, с което изравни резултата на 1-1.

В третия сет двубоят вървеше равностойно, но Мъри стигна до късен пробив и поведе с 5-3, а впоследствие затвори сета в своя полза с 6-3 и водачество от 2-1.

В четвъртия сет Григор започна като в първия – с пробив и аванс от 3-0. Мъри с много усилия успя да остане в мача, като стигна до пробив, с който намали водачеството на българина на 5-4. Спокойствието беше на страната на Мъри и той обърна резултата до 6-5 в своя полза. Григор пък счупи от яд ракетата си и получи предупреждение. Логично Мъри спечели сета със 7-5, а с това и мача с 3-1 сета.

Мача проследихме на живо в Gong.bg.

ТОЙ СЕ РАЗВИ ТАКА:

ГРИГОР ДИМИТРОВ - АНДИ МЪРИ 1-3 /4-6, 7-6, 3-6, 5-7/

Първи сет 4-6:

Мачът започна със сервис за българина.  Много добро начало и гейм за Гришо 1-0.

Пробив! Григор Димитров повежда с 2-0, след като не остави особени шансове на шотландеца при неговото подаване. Българинът взима ранен аванс в мача.

Димитров сервира по чудесен начин и затвърждава перфектния старт на мача - 3-0.

Българската агитка подкрепя Григор във всяка пауза. Все пак Мъри успява с трудности да вземе първия си гейм в мача за 3-1.

Пробив! С много добра игра Анди Мъри успя да върне пробива на Григор и да намали резултата на 3-2.

Възходът на Мъри продължава и той стига до изравяване на резултата - 3-3.

Григор Димитров

източник: Gulliver/Gettyimages

С първия си ас Григор Димитров отново печели гейм след известна пауза и повежда в мача с 4-3.

Гейм на нула в полза на Мъри и с поредния си ас британецът отново изравнява резултата за 4-4.

Пробив! Оспорван гейм, който разигралият се Мъри успява да спечели и да наклони везните в своя полза в края на първия сет - 4-5.

Сет за Мъри - 6-4, завършен с ас със скорост 210 км в час. За съжаление Григор допусна обрат в сета, след като водеше с 3-0 в началото му.

Григор Димитров

източник: Gulliver/Gettyimages

Втори сет 7-6:

Димитров започва добре втория сет, спечелвайки сервиса си за 1-0.

Сериозна съпротива от Григор при подаването на Мъри, но в крайна сметка британецът изравнява резултата 1-1.

Пробив! Много силна игра на Мъри и въпреки сериозните усилия на Димитров, се стига до нов пробив в мача и първи за втория сет, за съжаление шотландецът повежда с 2-1.

Анди Мъри

източник: Gulliver/Gettyimages

Анди Мъри продължава да диктува темпото и повежда във втория сет с 3-1. 

Най-сетне гейм на нула в полза на Димитров, спирайки негативната си серия в мача 2-3.

Пробив! Григор Димитров поведе при подаването на Мъри с 40-15, а след това направи героични спасявания в разиграване, което загуби.  В крайна сметка обаче Григор направи много важен пробив за 3-3.

Много важен дълъг гейм, който Григор спечели и поведе с 4-3 във втория сет.

Лек успех за Мъри в следващия гейм, с който резултатът отново е изравнен - 4-4.

Много важен успех на Григор за 5-4, измъквайки гейм, в който губеше с 15-40.

Анди Мъри взе подаването си и това доведе до ново изравняване на резултата във втория сет 5-5.

Пробив! Отново по-големият опит на Мъри си казва думата и той стига до нов пробив, с който повежда в края на втория сет с 6-5.

Пробив! Димитров изравнява и праща сета в тайбрек. Димитров поведе с 40-15 при подаването на Мъри. После съперникът му изравни. В крайна сметка двойна грешка на Мъри и изравняване - 6-6.

Сет за Димитров 7-6! Българинът спечели тайбрека със 7-5, а с това изравни резултата - 1-1 сета. Страхотно разиграване имаше от страна на двамата тенисисти при точката, която българинът спечели за 4-2. Вторият сет продължи 70 минути.

Григор Димитров

източник: Gulliver/Gettyimages

Трети сет 3-6:

Първият гейм премина буквално без игра - Мъри беше категоричен на сервиса си и почти не позволи на топката да влезе в разиграване - 0:1.

Григор също спечели подаването си на нула и изравни резултата за 1-1.

Отново лек гейм в полза на Мъри, който повежда с 2-1 в третия сет.

Много важен гейм в полза на Димитров за 2-2, дошъл след сериозна съпротива на съперника. На няколко пъти Мъри взимаше предимство при подаването на Григор, но в крайна сметка българинът победи.

Мъри стигна до трети гейм в своя полза, въпреки сериозната съпротива на Григор в някои от разиграванията - 2-3. Мъри се разправяше със съдията, заради едно отиграване, при което топката тупна два пъти, преди да бъде достигната от Димитров.

Димитров стигна бързо до победа при своето подаване и изравни отново резултата за 3-3.

Мъри успя да се измъкне от 15-30 и стигна до 4-3 в своя полза при сервиса си.

Пробив! Мъри поведе с 5-3. Григор допусна Мъри да поведе, но от 15-40 стигна до предимство в своя полза. След това обаче нашата първа ракета допусна двойна грешка, а накрая загуби гейма.

Мъри печели третия сет с 6-3 и повежда в резултата с 2-1 сета.

Григор Димитров

източник: Gullievr/Gettyimages

Четвърти сет 5-7:

Димитров срещна много трудности в преодоляването на съпротивата на Мъри, но успя да изтръгне първия гейм при своето подаване за 1-0.

Пробив! Много важен момент в четвъртия сет, в който Димитров стигна до пробив и аванс от 2-0.

Гейм на нула в полза на Григор и 3-0 за него.

Мъри се измъкна от 0-30 и спечели гейма - 3-1 за Гришо.

Четвърти гейм в полза на Григор и 4-1 в негова полза.

Три часа от началото на мача изминаха. Мъри сведе аванса на Григор на 4-2.

Наложи се Григор Димитров да смени ракетата си.  Много трудно, Гришо спечели гейма и поведе с 5-2 в четвъртия сет.

Мъри успя да остане в четвъртия сет, взимайки много трудно осмия гейм за 3-5. В Австралия превали дванадесетият час и там се прехвърлиха в новото денонощие.

Пробив! Мъри спечели подаването на Димитров. Григор допусна съперникът му да поведе с 15-40 и загуби подаването си - 4-5.

Мъри стигна до изравняване в сета за 5-5.

Пробив! Григор Димитров загуби подаването си и от яд счупи ракетата си. Мъри води 6-5 и е на крачка от спечелването на мача.

Мъри спечели сета със 7-5, а с това и мача с 3-1 сета. Последното разиграване в мача бе абсолютен късмет за шотландеца, като мрежата му помогна да спечели точката. Григор напуска турнира.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Още новини от света на спорта следете в профилите на Gong.bg във Фейсбук и Туитър

Също така може да следвате Ники Александров в личните му профили: Фейсбук и Туитър