Световната номер 1 при жените Ашли Барти се превърна в поредната тенисистка, изразила опасения относно провеждането на Ю Ес Оупън заради пандемията от коронавирус.

И двата тура при мъжете и жените са преустановени до края на юли, като Уимбълдън бе отменен за първи път в мирно време, а Ролан Гарос отложен за септември-октомври. Според слуховете всеки един от играчите ще разчита на само един човек в щаба си по време на турнира, като Рафаел Надал и Новак Джокович вече изразиха опасенията си относно предложените варианти. Ню Йорк е епицентърът на пандемията в САЩ, и Барти смята, че тенисът може да почака, когато продължава да има значителна опасност от заразяване с вируса.

„И аз имам своите опасения. Разбирам, че турнирите нямат търпение да стартират отново, но здравето и безопасността трябва да бъде основен приоритет. Все още не знам как ще изглеждат нещата, когато се завърнем. Нямам търпение да бъда отново на корта, но преди това трябва да сме сигурни, че е безопасно както за мен, така и за тима“, каза тя в имейл до Асошиейтед Прес. Сънародникът й Ник Кирьос наскоро заяви, че коронавирусът и протестите след убийството на Джордж Флойд в САЩ правят събитието „неподходящо за провеждане“. Очаква се Ю Ес Оупън да оповести съдбата на надпреварата в близките няколко дни.