Рафаел Надал продължи похода си към рекордна седма титла от Откритото първенство на Франция и се класира за полуфиналите на турнира, след като победи Никола Алмагро със 7-6(4), 6-2, 6-3.

Алмагро бе равностоен на своя сънародник и приятел само в първия сет на мача, когато двамата не успяха да се пробият и се стигна до тайбрек. Там Надал бе изключително концентриран и успя да поведе след 7-4 точки.

Развоят на първата част окрили световният номер 2 и той започна тотално да надиграва своя опонент, докато при Алмагро зачестиха непредизвиканите грешки. Поставеният под номер 12 в основната схема успя да вдигне нивото на играта си в средата на трета част, но все пак допусна пробив и не успя да стигне до първата си победа над Надал в осем мача.

Рафа бе безпощаден на собствен сервис, като не допусна нито един пробив в двубоя и спечели 84 процента от разиграванията на първи сервис.

Надал реализира 43 печеливши удара в срещата и допусна едва 16 непредизвикани грешки. Той се класира за полуфиналите без нито един загубен сет, а там ще срещне победителя от последния четвъртфинал между Анди Мъри и Давид Ферер.