Българската звезда Григор Димитров беше изключително щастлив след победата над Анди Мъри на четвъртфиналите на Уимбълдън. Нашето момче отвя с 3:0 сета миналогодишния шампион и е на полуфинал. 

"Сбъднат сън за мен, изключително съм щастлив. Никога не е лесно срещу Анди, особено в Лондон, особено пред публиката, която го подкрепя неистово. И точно това ме прави изключително радостен", сподели Гришо веднага след мача. 

Той е много добър приятел с шотландеца и двамата често тренират заедно. Хасковлията призна, че е усетил колебанието на Мъри още в загрявката преди мача. 

"Ние сме добри приятели, често тренираме заедно. Факт е, че още на загрявката усетих, че не представя най-добрия си тенис, докато аз показах всичко най-добро от себе си. Но загрявката е едно, мачът е съвсем различно."

"Много често двете неща нямат нищо общо. За мен важното е, че се представих на ниво. По време на целия мач усещах, че държа инициативата, а ключовият момент беше във втория сет в тайбрека. След това чувствах, че контролирам нещата в третия сет", сподели щастливият Гришо след мача. 

ВИЖТЕ ПОБЕДНАТА ТОЧКА И КРАЯ НА МАЧА ТУК: