Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Франция - Ролан Гарос. Хърватинът Иво Карлович победи хасковлията с 6:4, 7:5, 7:6 (4).

Българинът започна мача със сервис, а геймът продължи дълго време като Карлович имаше възможност за пробив, но го пропусна и Григор поведе с 1:0, след което Карлович си взе сервиса и изравни 1:1. В третия гейм Григор успя да спечели на 15 и поведе с 2:1.

Хърватинът си взе второто сервиране с гейм на 0 за 2:2. Следващите два гейма не поднесоха изненада, всеки си взе сервисите и се стигна до 3:3. В принципно важния седми гейм Карлович успя да преодолее сервиса на Григор и поведе с 4:3, а това беше първи пробив в мача.

Хърватинът успя да затвърди пробива при сервиса си в осмия гейм и поведе с 5:3. Димитров продължи да играе добре и взе следващия гейм, за да намали резултата до 4:5. Карлович не се затрудни в десетия гейм при свой сервис и успя да спечели с 6:4, както и да поведе с 1:0 сета в рамките на 32 минути.

Във втория сет Григор Димитров поведе с 1:0 при свой сервис. Двамата демонстрираха сигурност и срещата продължи да бъде интересна, а Григор поведе с 2:1. В четвъртия гейм Григор имаше възможност за пробив, но не съумя и резултатът стана 2:2. След нови два сервиса за двамата  резултатът отново беше равен - 3:3.

В критичния седми гейм Григор имаше затруднения, но с чудесна игра успя да се измъкне и да поведе с 4:3. Карлович изравни без особени затруднения за 4:4, но Григор Димитров отново поведе, за да бъде изравнен за 5:5. Карлович постигна пробив в 11-ия гейм и повече с 6:5. Хърватинът не срещна трудности при сервиса си и успя да спечели със 7:5 и да поведе с 2:0 сета.

В третия сет Григор отново тръгна добре и поведе с 1:0. Последва размяна на сервиси и българинът поведе с 2:1, но Карлович изравни за 2:2. Григор Димитров не пропусна да си вземе сервиса за 3:2. Хърватинът продължи да доминира при своя сервис и изравни за 3:3 при добра игра на мрежата, а след това и 4:4. Българската ракета №1 взе подаването си за 5:4, но хърватинът с великолепен сервис изравни за 5:5.

Играта беше доста равностойна, а в 11-ия гейм на третия сет Гришо поведе с 6:5. 37-ият в световната ранглиста хърватин демонстрира перфектен сервис за 6:6. Последва тайбрек, но играта на българина не вървеше и загуби с 4:7, а с това и мача.