Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще играе срещу Иво Карлович (Хърватия) в първия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Димитров е поставен под номер 11 в основната схема.

Ако преодолее първия кръг във втория той ще срещне победителя от срещата между Даниел Брандс (Германия) и квалификант.

211-сантиметровият Карлович е 49-и в световната ранглиста в момента. 35-годишният хърватин има пет титли в кариерата си и е заработил малко над 5 милиона долара от наградни фондове като професионалист.

Димитров, 12-и в класацията на АТП, има победа и загуба срещу Карлович. Българинът загуби през миналата година с 6:7(3), 6:7(3) на турнира на твърди кортове в Загреб (Хърватия), но преди 10 дни спечели със 7:6(3), 6:4 във втория кръг на турнира на червено "Мастърс" в Рим (Италия).

После вариантите за негов съперник в трети кръг са Аксел Мишон от Франция, Брадли Клан от САЩ, Стефан Робер от Франция или Кевин Андерсън от ЮАР.

На осминафинал най-тежкият съперник, който може да се падне на Гришо е Давид Ферер.

Димитров е в една част от схемата с водача в нея Рафаел Надал и може да се изправи срещу осемкратния шампион на Ролан Гарос в 1/4 финалите.

Рафа започва защитата на миналогодишната си титла с мач срещу Роби Джинепри от САЩ. Поставеният под №2 Новак Джокович тръгва срещу Жоао Соуса от Португалия.

Миналата година Димитров достигна до третия кръг на "Ролан Гарос", където загуби от номер 1 в света тогава Новак Джокович (Сърбия) с 2:6, 2:6, 3:6.