Чудото е факт! Българин проби в Топ 10 на световния мъжки тенис! Григор Димитров ще застане на позицията в понеделник при обявяването на новата ранглиста на АТР след края на Уимбълдън. 

Гришо си осигури място на четвъртфиналите на турнира, в които среща миналогодишния победител Анди Мъри. Но независимо от изхода, нашето момче ще е в първата десетка на тениса. 

Това стана възможно след днешното отпадане на японеца Кей Нишикори. Той падна в осминафиналите на третия за годината турнир от Големия шлем с 1:3 сета (6:4, 1:6, 6:7, 3:6) от Милош Раонич.

Така към този момент нашето момче има 2910 точки за новата ранглиста и това му отрежда десетата позиция. Ако елиминира Анди Мъри в сряда, Гришо дори ще го измести от деветото място. А ако, дай Боже, спечели и турнира, ще се изкачи още по-високо в подреждането. 

Все пак има една възможност, граничеща с фантастиката, според която Григор няма да влезе в първата десетка на световния тенис от понеделник. Тя е хърватинът Марин Чилич да спечели Уимбълдън. Но още утре той среща лидера в схемата Новак Джокович и може да се сбогува с надпреварата на четвъртфиналите, на което всъщност залагат и специалистите, твърдейки, че нашето момче от понеделник ще е в Топ 10 със сигурност.