Най-добрият ни тенисист ще бъде поставен под №11 в основната схема на започващия идния понеделник “Уимбълдън”. Новината бе потвърдена от организаторите, които публикуваха списъка с имената на 32-ата поставените с схемите при дамите и мъжете. 

Това е най-високата позиция в турнир от Големия шлем в кариепата на юношеския шампион от 2008 година. Позицията на българската звезда означава, че няма да срещне поставен тенисист в първите два кръга в “Ол Инглънд клъб”, а в третия негов съперник би бил някой от поставените от 17-о до 24-о място. 

Както се очакваше, световният №1 Рафаел Надал няма да е водач на схемата в Лондон. Такъв ще бъде Новак Джокович. Рафа е поставен под №2. Под №3 и №4 в схемата са последните два шампиона в Лондон –Анди Мъри и Роджър Федерер.

Номерът  на поставените при мъжете на „Уимбълдън“ се определя по специална формула, в която основната тежест пада върху представянето на играчите в турнирите на трева в последните 12 месеца, напомня tennis24.bg. При дамите поставените се определят от мястото в ранглистата.

При девойките на турнира „Уимбълдън“ България ще бъде представена от Джулия Терзийска. 18-годишната тенисистка ще започне от квалификациите в британската столица.