Давид Гофен показва, че не е забравил как се играе класен тенис. Белгиецът демонстрира сериозен прогрес в представянето си напоследък и съвсем заслужено намери своето място на четвъртфиналите на Уимбълдън.

Бившият световен номер 7 се надява, че подобно представяне в турнир от Големия шлем е само началото към още по-добри резултати в бъдеще, а тенисистът гледа изключително позитивно към следващите предизвикателства.

„Много съм доволен и удовлетворен от представянето си на Уимбълдън. Изиграх доста трудни мачове, а осминафиналният мач срещу Франсис Тиафо бе истинска битка за мен във всяко отношение, но аз издържах и физически, и психически. Бе толкова тежко да играеш 5 сета и да си под постоянно напрежение, но това е целта, да покажеш най-доброто от себе си в ключовите моменти. На Уимбълдън получих достатъчно възможности да проверя докъде съм стигнал във всеки един аспект и съм щастлив от резултата.

Преминах през много трудности в последно време и трябваше да се боря, за да се завърна към най-добрия си тенис. Искам отново да съм сред най-добрите, така, както бе преди и ще продължа да работя упорито“, коментира Гофен.