Кори Гоф успя да се класира за своя първи полуфинал от Големия шлем. Американката се наложи над своята сънародничка Слоун Стивънс, в два сета, 7:5, 6:2 и постигна нещо невероятно за крехката си възраст. 18-годишната тийнейджърка изглеждаше впечатляващо на корта, а след срещата тя не скри радостта си от чудесното представяне на Ролан Гарос.

„Много съм щастлива. Мисля, че причината за моя успех е това, че останах спокойна през цялото време. Показах здрава психика и си казах, че трябва да се концентрирам върху настоящето. Изиграх чудесен мач и е страхотно, че съм на първи полуфинал от Шлема. Това е невероятно постижение и със сигурност ще ми даде още повече увереност.

“Смятам, че просто се наслаждавам на живота и на тениса без да очаквам нищо. Преди бях по-напрегната, защото постоянно се опитвах да оправдая очакванията на хората, но мисля, че се научих да оценявам и най-малките неща. Живеем един живот и е важно да вървим по собствения си път и да сме доволни от това, което правим. Сега ще се порадвам на успеха си, след което ще се подготвя и за следващия си мач“, каза световната номер 23. В полуфиналите за Гоф предстои италианско изпитание, в лицето на Мартина Тревизан, която изненада мнозина с представянето си във френската столица.