Кори Гоф вече е част от третия кръг на Уимбълдън. Интересното е, че американката се справи с 2 представителки на Румъния, за да достигне до тази фаза на надпреварата.

Първо бе победена доста трудно Елена Габриела Рус, а в последствие и Михаела Бузарнеску. Срещу Бузарнеску „детето чудо“ на световния тенис нямаше никакви проблеми и се наложи чисто в два сета, 6 2, 6 3.

В следващата фаза  за Кори предстои доста по-трудно препятствие, срещу друга млада надежда на американския тенис Аманда Анисимова.  Сега, 18-годишната тийнейджърка сподели няколко думи за представянето си дотук в турнира и заяви, че Уимбълдън е много специален за нея.

„Преди да изляза за мача си срещу Бузарнеску не чувствах никакво притеснение. Бях толкова спокойна и уверена в себе си и нямаше никакво напрежение в мен от това, че ще играя на централния корт. Това ми показва, че вече съм натрупала доста опит и умея да запазвам спокойствие. В първия кръг бе доста трудно за мен, докато сега всичко се случи по-лесно и съм щастлива. Уимбълдън е много специално място за мен, защото оттам започна всичко през 2019, след като победих Винъс Уилямс. Наясно съм, че 3 години по-късно хората очакват от мен да печеля редовно и доста по-често, но оставам пределно концентрирана и гледам към следващите предизвикателства“, коментира световната номер 12.