Петър Петров – едни българин, който на живо следеше всяка стъпка на Григор Димитров в Мербърн говори специално за Дарик радио часове след отпадането на българина от Откритото първенство на Австралия. Петров сподели впечатленията си от битката на Димитров с британеца Кайл Едмънд, като заяви, че Спортист номер 1 на България за 2017 година много рязко качва феновете на върха, а след това ги сваля на земята.

Няма полуфинал: Григор преклони глава пред Едмънд

„Много емоции. Много от спомените от САЩ 1994 се връщат. Този човек слага България пак на световната карта и много емоции има, много желание, но не знам - нещо не му се случи днес. Имаше съмнение във всички фенове на Григор, понеже първите три мача не се представяше, както на нас ни се иска. Ние бяхме на мача в неделя и това бе нещо феноменално. Днес всички бяхме там с него, но не успя да повтори. Мисля, че първият сервис го играеше несигурно и нямаше сякаш това желание“, започна Петров.

„Със сигурност българските фенове бяха повече от британските. Викахме „Сърце, душа за България“, „Българи юнаци“, всичко, но просто той не успя да намери играта си. Като си на корта, не знам колко гледаш към трибуните, ти си в своя свят, в своята игра. Опитвахме се да му помогнем, но нещо се случи“.

Григор: Боли ме, не съм на нужното ниво, но ще работя

 „Ние много се радваме за нашето дете. Той е нещо много емоционално. В неделя, когато бяхме на мача с Кириос, бяхме по-малко фенове българи, но аз виках все едно бяхме стотина. Той играеше срещу Кириос и целия стадион, който го подкрепяше. Григор играеше много добре и когато победи, бяхме на такива висини, и след това рязко ни свали с този мач с Едмънд. Ние така го чувствахме като фенове, че рязко ни качва на върха и после ни сваля на земята“, добавя Петров.

Фенове на Григор в Мелбърн

източник: Петър Петров

„За мача в неделя платихме доста скъпи билети. Кириос бе на стадиона и всички австралийци са много запалени по тениса. Билетите бяха ужасно скъпи, по 270 австралийски долара, това бяха най-евтините варианти, които ние можем да си позволим. Но за днес бяха по-приемливи - около 100 долара. Затова имаше голяма агитка. Но за полуфинала не знам дали щеше да се повтори това нещо, защото там сумите са космически“.

Григор: Поемам пълна отговорност за представянето си

„Видяхме се с Григор, той отделя много време за нас, когато свършат мачовете. Той подписва флагове, топки, малките деца много му се радват, защото родителите им им разказват какво е той за България. Той ни е много благодарен, че сме там“, разказва Петров.

„Той тренира на кортовете преди мачове и затова много българи ходят, след това той си каза няколко думи с феновете, а това е много красиво. На Австралийският оупън е много весело, всички звезди отделят време на привържениците. Догодина ние пак ще сме тук. Ние ще ходим да го подкрепяме (Григор Димитров), както можем. Надяваме се с това желание, с което сме ние, той да преодолее това, което му липсва в момента“, завърши един от верните фенове на Григор - Петър Петров.