Един от добрите испански тенисисти Фелисиано Лопес направи доста мрачна прогноза за бъдещето на тениса. Той предупреди отговорните фактори в този спорт, че, ако не се вземат мерки, тенисът ще претърпи сериозни загуби.

Лопес може да си позволи такива думи, след като той не само е професионален състезател, но и турнирен директор на надпреварата в Мадрид.

„Виждам много добре какво се случва, и колко е трудно за всички. Кризата удари целия свят и сега всеки бизнес е на ръба на оцеляването. Тенисистите трябва да разберат, че не е лесно за никого и тепърва ще се вземат изключително трудни решения.  Аз мисля, че турнири трябва да се провеждат и то скоро. Ако продължаваме така, смятам, че ATP просто ще фалира, те вече претърпяха доста сериозни финансови поражения.  Трябва да останем обединени, нямаме друг избор. Ситуацията в Европа се следи внимателно и моето мнение е, че сезонът трябва да продължи. Можем да играем без публика, а където е възможно да се допускат зрители по кортовете. Във всяка една страна положението е различно и съм убеден, че някои турнири могат да се играят при доста добра посещаемост. Някои държави облекчиха мерките и спокойно могат да се играят и мачове с публика“, каза Лопес.