Бившият номер едно в света Роджър Федерер стигна за девети път в кариерата си до финала на най-престижния турнир от Големия шлем - Уимбълдън. На предпоследното стъпало той преодоля осмия поставен в схемата Милош Раонич. 

Швейцарецът пребори младия си опонент с 6:4, 6:4, 6:4 за точно 100 минути на корта. Така той ще срещне в търсене на 8-та си титла от Лондон Новак Джокович, който изхвърли на полуфиналите след епична битка нашето момче Григор Димитров. 

Федерер се сдоби с успеха благодарение на по един пробив във всеки сет. Той удържа абсолютно всичките си подавания, като даде само един брейкбол на канадеца, отразявайки го перфектно и печелейки всичко останало на свой сервис. 

Първият пробив в мача дойде още и в първия гейм. Тогава Федерер се възползва още от първата си възможност за пробив и поведе. Той удържа спокойно преднината си до края на сета, за да дръпне с 1:0. 

Във втората част резултатът вървеше равен почти до самия му край. При 4:4 и сервис на Раонич швейцарецът стигна до три възможности за пробив, спечели втората от тях и след това на свой сервис затвори частта, за да поведе с 2:0 сета. 

Абсолютно същият сценарий се повтори и в решителния трети сет, като Федерер отново показа железни нерви и страхотна игра, печелейки сета и мача. До момента той е допуснал само един пробив в подаването си за целия турнир и показва много добра игра, която запазва шансовете му за финала срещу Джокович. 

Ако успее да спечели в неделя, той ще триумфира за рекорден осми път в Лондон и ще увеличи рекордния си брой титли от турнири от Големия шлем на 18.