Световният номер 3 Роджър Федерер призна, че няма големи очаквания от себе си преди началото на Ролан Гарос и просто иска да се наслаждава на завръщането си в Париж след четиригодишно отсъствие.

Шампионът от 2009-та година ще играе на Откритото първенство на Франция за първи път от 2015, но сподели, че не е убеден дали има силите да стигне до втора титла от надпреварата. "Не знам дали титлата е реална цел, но се надявам да стигна надалеч в турнира и да се изправя срещу топ тенисистите", коментира 37-годишният тенисист, който стигна до четвъртфиналите на Мастърсите в Мадрид и Рим този месец.

"Тренирах достатъчно здраво и също така имах няколко тежки мача в Мадрид и Рим, от които се нуждаех. Това беше важно за мен, за да съм напълно готов. Щастлив съм, че съм тук и просто искам да премина първи кръг и да дам началото на кампанията си. Това е единствената ми цел за момента, не гледам твърде напред. Просто се радвам, че съм здрав и подготовката ми мина добре", каза Федерер преди началото на турнира.

Швейцарският маестро ще изиграе мача си от първия кръг срещу италианеца Лоренцо Сонего утре следобед. /БГНЕС