Носителят на 20 титли от Големия шлем Роджър Федерер зарадва феновете на тениса в Париж, след като заяви, че има добър шанс и през следващия сезон да играе на Откритото първенство на Франция.

Надал доказа защо е Краля на клея, отвявайки Федерер в Париж

Швейцарският маестро участва за първи път на Ролан Гарос от четири години насам и записа пет победи, преди днес да бъде спрян от фаворита в надпреварата Рафаел Надал. "Беше страхотен турнир, насладих се на участието си тук. Подкрепата от публиката беше невероятна, може би една от най-добрите в 20-годишната ми кариера. Хората винаги се радваха да ме видят. Мисля, че изненадах и себе си с това колко напред стигнах в турнира. Ще видим какво ще стане следващата година, но определено се насладих на клей сезона и Ролан Гарос тази година, което увеличава шансовете да се върна", сподели Федерер след загубата от Надал.

37-годишният тенисист призна, че е бил надигран от големия си съперник днес. "Той определено беше по-добър, но аз имах своите мини шансове, но може би не бяха достатъчно големи, за да спечеля", каза Федерер. /БГНЕС