Бившият световен номер едно в тениса Роджър Федерер започна с експресна победа участието си на Уимбълдън. Той прегази босненеца Дамир Джумхур, който е 88-и в света, за малко повече от час с 3:0 сета (6:1, 6:3, 6:3). 

Швейцарецът взе първия сет само за 18 минути и показа, че няма да остави много шансове на опонента си. Във втората част Федерер понамали оборотите, но и това му беше достатъчно след един пробив за 5:3 да затвори впоследствие сета за 2:0 при 6:3. 

В третата част той постигна рано-рано необходимия му пробив за 3:1 и след безпроблемно спечелване на подаванията си до края на мача в крайна сметка спечели с 6:3 и затвори мача при 3:0. 

В следващия кръг седемкратният победител на тревата в Лондон ще срещне победителя от съперничеството между американеца Сам Куери и холандеца Игор Сайслинг. 

Сравнително лек мач имаше и друг от фаворитите в английската столица. Десетият поставен Рафаел Надал преодоля бразилското препятствие Томаш Белучи в първия кръг с 3:0 сета (6:4, 6:2, 6:4). Испанецът имаше малко повече затруднения от Федерер, но и той все пак успя да стигне до следващия кръг, без да губи сет.