Швейцарецът Роже Федерер спечели за пети пореден път титлата на Откритото първенство на Великобритания Уимбълдън. На финала поставеният под номер едно в основната схема Федерер победи с 3:2 сета (7:6, 4:6, 7:6, 2:6, 6:2) испанеца Рафаел Надал.

Роже започна добре мача и след пробив поведе с 3:0 гейма, но Надал успя да изравни играта и се стигна до тайбрек, в който Федерер имаше по-голям късмет и успя да го спечели с 9:7 точки.

През втората част Надал успя да пробие сервирането на световния номер едно и успя да затвори сета с 6:4.

Третият сет бе спечелен от Федерер отново след тайбрек, който беше много по-лесен за швейцареца, тъй като Рафа допусна няколко груби грешки.

В четвъртия сет Надал тотално доминираше и логично го спечели с 6:2 гейма, като не даде никакъв шанс на Федерер. В средата на частта испанецът поиска медицинска помощ, тъй като имаше проблеми в дясното коляно.

Накрая все пак швейцарецът триумфира, след като спаси четири възможности да бъде пробит, а се възползва от втория си шанс да пробие сервиза на Надал.

По този начин Федерер изравни постижението от пет спечелени титли на Уимбълдън на шведа Бьорн Борк, който присъстваше на трибуните на централния корт.