Кайл Едмънд сподели, че от ключово значение за успеха му срещу Григор Димитров на четвъртфиналите на Australian Open е било да се справи с напрежението. Младият британец не скри, че е много щастлив от победата.

Няма полуфинал: Григор преклони глава пред Едмънд

Това бе първият, в който роденият през 1995 година тенисист достига четвъртфинал на турнир от Големия шлем. На полуфинала Едмънд ще премери сили с победителя в мача между Рафаел Надал и Марин Чилич.

„Наистина е невероятно, щастлив съм. Не може да си позволиш да се радваш преди последната точка. Даже и след това е трудно за асимилиране. Тепърва ще се наслаждавам благодаря за подкрепата. За първи път съм на централния корт и чувството е наистина специално“, започна Едмънд непосредствено след края на двубоя.

„Григор Димитров игра на високо ниво срещу Ник Кириос. Не се представих добре във втория сет. Имах късмет да направя късен пробив и да сервирам в мача. Бе важно да се справя с нервите си. Радвам се, че успях“.

 „Знам през какво мина Мъри в последните години. Това е популярен, спорт трябва да си готов, че ще те гледат по лупа. За мен е важно да се справя с това напрежение. Понякога медиите са безмилостни. Надявам се да са по-благосклонни към мен“. 

„Моят стил на игра е агресивен. Миналата година играех добре, но на моменти зациклях. Треньорският поглед се оказа много важен. Прекарахме дълго време заедно на паузата. Акцентирахме върху някои елементи, резултатите се виждат“, коментира Едмънд по адрес на наставника си Фредрик Розенгрен.

„Сега е важно да се възстановя. Разбира се, по-късно ще се седна да гледам Надал и Чилич. Утре е важният ден, когато ще анализираме нещата“, сподели за финал младият британец.