Капитанката на България за ФЕД Къп Дора Рангелова заяви след класирането на Цветана Пиронкова за четвъртфиналите на „Ролан Гарос“, че пловдивчанката постига напълно резонни резултати. В специално интервю за Спортно шоу Гонг по Дарик радио минути след успеха над Агниешка Радванска, Рангелова коментира успеха и добави, че Цвети е герой.

„За пореден път Цвети доказа, че е герой. Нямам думи да опиша това, което видях. Знам, че е боец, но този успех показва отново, че тя може да направи чудеса“, започна Рангелова.

„Мен не ме учудва това, което стана. Аз познавам Цвети добре. Тя е боец и има страхотна психика на спортист. Възхищавам се мъжеството и героизма. Освен да се гордеем с нея, друго не ни остава“, каза още капитанката.

„Много пъти я отписват Цвети, аз непрекъснато споря по този въпрос. Нормално е един спортист да има спадове. Ние трябва да си уважаваме спортистите и да ги подкрепяме и когато не са в идеална спортна форма. Очаквам още по-добри резултати от нея, защото е в чудесна форма. Няма нищо случайно. Прави доста резонни неща. Ще стискаме палци и ще се надяваме да стигнем до полуфинала“.

„До ден-два ще стане ясно дали ще имаме квота за Рио 2016“.

„Не трябва да спираме да мечтаем. В спорта може всичко да се случи, ако си постоянен и боец. Ще стискаме палци да я видим до края“, завърши Дора Рангелова.