Хърватската тенисистка Дона Векич, която ще играе на полуфиналите на Откритото първенство на Великобритания срещу италианката Джазмин Паолини, не крие, че няколко пъти е мислела да прекрати състезателната си кариера заради затрудненията да се върне към най-добрата си форма след операцията на коляното, която претърпя през 2021 година.

28-годишната Векич достигна до първия си полуфинал в турнирите от Големия шлем при 43-ото си участие, надигравайки квалификантката Лулу Сун с 5:7, 6:4, 6:1 във вторник вечер.

"Последните няколко години бяха много трудни. Не мислех, че някога ще успея да се върна на нивото, което имах преди това. Затова в момента, да достигна най-добрия си резултат в Шлема, ме прави много горда и заради работата, която свърших. Много съм благодарна на екипа ми, че вярваха в мен, когато аз не го правех", коментира хърватката.

Още преди Откритото първенство на Франция Дона Векич каза, че е искала да се откаже. Липсвала й енергия и дори не искала да тренира. "Сега съм на полуфиналите. Мисля, че не само в тениса, но и в живота нещата могат да се променят доста бързо", добави още тенисистката.

Едва за втори път състезателка, представяща Хърватия, достига до полуфинали на "Уимбълдън" след Миряна Лучич през 1999 година.