Хуан Мартин дел Потро прекъсна серията си от поредни сетове на US Open 2018, но това едва ли има значение за аржентинеца, който стигна до своя трети полуфинал на "Флъшинг Медоус" след 6:7(5), 6:3, 7:6(4), 6:2 срещу Джон Иснър.

За шампиона от 2009 това е втори пореден полуфинал в Ню Йорк, до който достигна след 3 часа и половина тенис при много тежки условия на "Артър Аш Стейдиъм".

"Щастлив съм отново да бъда на полуфиналите на своя любим турнир, това е много специално за мен. Разбира се, че да победя Джон в тези условия е епично. И двамата сме уморени...и двамата се борихме през целия мач и аз оцелях с моя сервис в няколко важни момента на мача", сподели аржентинецът.

Кулата от Тандил направи 49 уинъра и спаси и трите шанса за пробив на съперника, с което сложи край на серията си от две поредни поражения от Иснър.

"Играх много солидно. Особено в ретурите на всеки негов сервис гейм. Имах много шансове да пробия. Мисля, че изиграх умен мач. И Джон бе малко уморен. Това ми даде енергия да продължа. Не знам, дали играя най-добрия си тенис, но се чувствам добре. Стигнах до нов полуфинал на този Голям шлем, което значи много за мен. Много съм щастлив."

Така пък продължава американската суша при мъжете на US Open, където домакините не са имали полуфиналист от Анди Родик през 2006.

На полуфинал Дел Потро очаква победителя от мача между Рафаел Надал и Доминик Тийм.