Хуан Мартин дел Потро отново ще пропусне Аустрелиан оупен. Въпреки че, плановете на аржентинецът бе да се завърне в игра, това няма да стане, пишат в родината му.

Близък до него журналист съобщава, че Дел Потро е посрещнал Нова година в дома си, заради болки в коляното и не е сигурен кога ще се завърне отново на корта.

Кулата от Тандил претърпя нова операция на коляното, причинена от счупване на капачката му. Той получи тежка травма в първия кръг в Куинс срещу канадеца Денис Шаповалов през миналата година, след като се подхлъзна в близост до мрежата и се строполи на земята. Все пак аржентинецът спечели мача със 7-5, 6-4, но след това изследванията показаха ново счупване.

В момента Дел Потро заема 122-ата позиция в ранглистата на ATP, а за последно игра на турнира в Куинс, когато бе под №12 и се отказа от мача си във втория кръг срещу Фелисиано Лопес.

На 20 ноември миналата година Дел Потро и Роджър Федерер трябваше да изиграят демонстративен мач в аржентинската столица Буенос Айрес, но не се изправиха един срещу друг, тъй като Кулата от Тандил все още не бе напълно възстановен от операцията на коляното си.