Първата ракета на женския ни тенис Цветана Пиронкова анализира представянето си в мача със Слоун Стивънс от третия кръг на Ролан Гарос. Тя буквално смачка американката за по-малко от час на корта, а това беше първата ѝ победа от четири мач срещу нея. 

"Наистина играх много добре, един от най-добрите ми мачове. Формата ми върви нагоре, но това е още от навечерието на Ролан Гарос. Бях си поставила за задача да приключа съперничката си бързо и се справих."

"В началото ми беше по-трудно, но когато свикнах, намерих ритъма си и нещата ми се получаваха. Оказвах ѝ доста натиск и тя грешеше. Неочаквано беше да я победя толкова бързо, но е добре дошло за мен", сподели Цвети на пресконференцията веднага след успеха си. 

Следващата задача на най-добрата ни тенисистка няма да е по-лека. Тя ще се изправи срещу номер две в основната схема Агниешка Радванска. Срещу нея има две победи и девет загуби. 

"Много съм играла срещу нея, но и много съм губила. Побеждавала съм я два пъти, което означава, че не е непобедима. Труден съперник, дано играя добре и срещу нея. Пък после - каквото сабя покаже", сподели още Пиронкова.