Тенис-експертът от радио Марка Хосе Луис коментира пред Дарик радио очакванията си за утрешния полуфинал между Григор Димитров и Рафа Надал.

„Мисля, че това ще бъде една много оспорвана среща. Смятам, че на Рафа ще му е по-тежко отколкото срещу Раонич. Очаквах да го бие в пет сета, но се получи по-лесно, макар че имаше трудни моменти, които Рафа преодоля. Чака ни равностоен дуел, но моят фаворит е Надал. Той има много повече опит в такива срещи от Големия шлем. Димитров изненада приятно с лесния успех в три сета над Гофен. Мисля, че Надал е стъпчица по-напред преди мача“, коментира испанският журналист.

Григор ще преобръща историята срещу Надал

„Димитров се чувства много добре, представи се чудесно в Австралия. Опитът е много важен, но пък младостта е предимството на Григор. Той има невероятни качества, но резултатите не се получиха, както очаквахме. Беше фаворит във всички срещи до този момент. Срещу Рафа няма да е така. Мисля, че Надал е фаворит във всеки мач, срещу всеки съперник, още повече, че Мъри и Джокович отпаднаха. Ще е невероятно още веднъж да гледаме финал между Надал и Федерер. Това е истинска класика и ще е прекрасно да я видим и през 2017 година“, продължи Хосе Луис.

„Винаги съм очаквал добри неща от Димитров. На този турнир се справя отлично и направи онази важна стъпка, за която говорим. Показа, че може да побеждава важни тенисисти. Този турнир е много важен за Григор Димитров, защото му гарантира бъдещи участия на полуфинали и финали от този ранг“, завърши един от тенис експертите на радио Марка.

Първата любов на Гришо


Напомняме, че Григор Димитров идва за второто издание на Garanti Koza Sofia Open. Освен него в България ще играят още - Давид Гофен, Доминик Тийм, Роберто Баутиста Агут и сърбинът Виктор Троицки.  Жребият ще се тегли на 4-ти февруари в събота в 15 часа. Наградният фонд на турнира е около почти половин милион евро.

Ще присъстваш на АТП турнира в София и ще подкрепяш Григор Димитров? Направи ни съпричастен с твоите емоции!

Прави интересни снимки и видеа от случващото се в "Арена Армеец" и ги споделяй с хаштаг #gong, за да направиш всички част от твоята емоция!

Споделяй с нас с хаштаг #gong !