Само броени дни остават до рестарта на тенис сезона при мъжете. След 5 месеца пауза всички са пределно мотивирани да покажат на какво са способни. Турнирът в Синсинати се очаква с огромен интерес, тъй като ще бъде първото състезание след пандемията от коронавирус. Квалификациите започват още в събота, а основната схема стартира в неделя вечер.

Един от участниците на Мастърса, който по изключение тази година ще се проведе в Ню Йорк, Борна Чорич сподели своите мисли преди началото на голямото събитие. Бившият №12 заяви, че е готов за игра и няма търпение да излезе на корта след толкова дълго прекъсване.

„Работихме много с екипа ми, за да стана по-добър. Справих се с някои неприятни травми и сега отново съм тук. Мотивиран съм да се докажа и смятам, че всички мои колеги ще са гладни за победи и успехи. Тази дълга пауза не се отрази добре на никого, но се радвам, че рестартът е толкова близо. Най-важното е да остана здрав и да играя добър тенис. Не съм си поставил конкретни цели, ще се наслаждавам на играта. Страхотно е отново да се срещнеш с останалите, все пак това са едни от най-добрите в света. Ще играя агресивно, ще заложа на своите най-големи оръжия и само резултатите ще покажат кой е най-добре подготвен. Програмата е натоварена и съм сигурен, че ни чакат страхотни няколко месеца“, коментира хърватинът.