"Чудесно е да чуя, че Роджър Федерер и много други играчи мислеха преди началото на Уимбълдън, че аз съм един от тези, които могат да стигнат далеч в надпреварата. Това ми даде малко повече вяра и увереност, защото е важно да знаеш, че хората виждат добрата форма, в която се намираш", заяви хърватинът Марин Чилич.

"Мисля, че това ми даде повече воля и очевидно голяма сила, за да достигна до този етап на турнира. Спечелването на Ю Ес Оупън ми помогна много за всички останали турнири от Големия шлем. Вярвам в себе си и знам, че когато достигам до тези етапи ще продължавам да играя страхотен тенис и да давам най-доброто от себе си", коментира още Чилич.

"Знам, че мога да спечеля, а това е изключително важно", сподели хърватинът. В спор за място на финала днес шестият в света ще се изправи срещу американеца Сам Куери, който поднесе голямата изненада в турнира, елиминирайки шампиона от миналата година Анди Мъри с 3-2 сета. В другата полуфинална среща ще се изправят един срещу друг носителят на 7 титли от Ол Инглънд Клъб Роджър Федерер и Томаш Бердих от Чехия.