Дженифър Брейди е на първи финал от турнирите на Големия шлем. Утре американката ще се изправи срещу Наоми Осака във финалния двубой на Australian Open при дамите.

Звездата на Брейди изгря ярко през миналата година, когато тя направи един доста силен сезон, а постиженията ѝ в Австралия показват, че резултатите ѝ не са случайни.

Дженифър Брейди и Наоми Осака се срещнаха за последно през 2020 година, на 1/2-финалите на US Open, когато японската тенисистка спечели срещата много трудно.

Сега Брейди говори за това какво е чувството да играе първи голям финал в нейната кариера и какви са нейните очаквания за мача с японката.

„Развълнувана съм и изключително щастлива. Да играя на финал в турнир от Шлема, всеки мечтае за нещо подобно. Наистина, това, което постигнах ме кара да се чувствам горда и удовлетворена от себе си, защото преживях трудни 2 седмици, изпълнени с много мачове. Ще се насладя на финала срещу Наоми. За първи път ще споря за толкова голяма титла и най-вероятно ще ми трябва време, докато осъзная случилото се. Сигурна съм, че двете ще направим страхотен мач, защото вече сме се срещали и се познаваме добре. Не мисля за титла, желанието ми е да изиграя предстоящия мач по най-добрия начин, а ако заслужавам ще бъда новата шампионка на Australian open“, сподели представителката на САЩ.